Theo Maasen vergoedt camera Njiokiktjien

Rob (R@b)

Cabaretier Theo Maassen betreurt het dat hij zaterdagavond op het Comedy Festival in Amsterdam de camera van fotografe Ilvy Njiokiktjien heeft stukgesmeten op het podium. Hij zal samen met de organisatie van het festival de peperdure camera - waarde 15.000 euro -  vergoeden. Het Amsterdam Comedy Festival zei vanochtend al naar een oplossing te zoeken.

De grappen- en grollenmaker uit Brabant zegt dat met de organisatie was afgesproken dat er niet zou worden gefotografeerd. Fotografe  Njiokiktjien had echter, zonder dat Maassen het wist, toch toestemming om foto's te maken.

Toen Maassen zaterdagavond merkte dat  Njiokiktjien fotografeerde, sommeerde hij de regie om de zaallichten aan te doen en beval haar het podium op te komen. Hij pakte vervolgens het toestel af en gaf het publiek de keus: "Wanneer iedereen hard applaudisseert, gooi ik hem kapot, wanneer het stil blijft, krijgt mevrouw het terug". Uiteraard volgde applaus waarna het toestel op de vloer werd stukgegooid. Fotografe huilen, publiek joelen waarop Maassen zei: als het je niet bevalt donder je maar op, wat tientallen mensen ook deden.

De fotografe werd begin dit jaar door de jury van de Zilveren Camera uitgeroepen tot talent van het jaar waarmee ze een camera ter waarde van 15.000 euro won. Precies het exemplaar dat Maassen zaterdag stuk smeet. Lolbroeken stellen daarom nu dat de cabaretier wellicht beter de fotografe ''lens had kunnen slaan'': was goedkoper geweest.