Arrestaties bij manifestatie Oss

Veerle (Volpez)

Bij de tegendemonstratie van Comité artikel 1, die tegelijkertijd plaats vond met de demonstratie van de Nederlandse Volks Unie (NVU) vandaag in Oss, zijn talloze arrestaties verricht. De manifestatie van tegenstanders van de extreemrechtse partij is uitgelopen op schermutselingen.

De NVU demonstreerde vandaag in Oss tegen de komst van Oost-Europeanen naar Nederland. Omdat de SP zich in deze discussie stil houdt, vindt de NVU het nodig van zich te laten horen. Comité Artikel 1, had aangekondigd hierbij aanwezig te zijn met een tegendemonstratie. Zij hielden een lawaaimanifestatie bij het NS-station in Oss en liepen daarna richting het politiebureau. Alle vijftig actievoerders zijn toen aangehouden.

Comité Artikel 1 had voor de demonstratie van minder dan een uur een vergunning gekregen, voor de mars was echter geen vergunning afgegeven. Toen de actievoerders bij het politiebureau aan kwamen werd het gesommeerd uiteen te gaan. De demonstranten weigerden dit, waarop de politie hen één voor één arresteerde.

Tijdens de manifestatie was de Mobiele Eenheid aanwezig. Ook hing er boven Oss de hele middag een helikopter van de politie. De manifestatie en de schermutselingen hebben veel belangstelling getrokken van het publiek.

Een filmpje van deze arrestaties is hier te zien.

Met dank aan FOKwa voor de submit.