Winkel weigert 'haatzaaiend' kinderboek Hirsi Ali

Rob (R@b)

Zoals FOK! donderdag al meldde is deze week het eerste kinderboek van de hand van oud-VVD-Kamerlid  Ayaan Hirsi Ali verschenen. In 'Adan en Eva' behandelt Hirsi Ali de schaduwkanten van de multiculturele samenleving. Lezertjes vanaf 10 jaar worden geconfronteerd met de wederzijdse keiharde vooroordelen die de vriendschap tussen een Marokkaanse moslimjongen en een joods meisje uit Amsterdam in de weg staan. En de imam aarzelt niet een tik uit te delen.

Het kinderboek zal echter niet te koop zijn in kinderboekhandel De Boekenwurm uit Maastricht, de enige gespecialiseerde kinderboekwinkel in Limburg. Eigenaresse Hanneke Koene was na het lezen zo ''woest'' dat ze er niet over piekert het te verkopen. Volgens Koene vergroot Hirsi Ali in haar boek culturele meningsverschillen uit ''met het doel om haat te zaaien”. Koene: ''Ik heb met Adan en Eva niet iets moois voor kinderen in handen, maar alleen maar een middel om een politieke boodschap over te brengen. Daarnaast is het ook nog eens een héél erg slecht geschreven, dun mormel van een boek''.

Haatzaaien is in Nederland een strafbaar feit. Maar voor zover bekend zijn er nog geen aanklachten over het boek ingediend.  Het kinderboek is overigens wel in te zien in De Boekenwurm. Het proefexemplaar, van wat Koene ''een volkomen liefdeloos'' boek noemt, ligt ter inzage in haar winkel. ''Maar mensen kunnen het niet bij mij bestellen. Dat weiger ik. Ik wil op geen enkele wijze aan dit boek geld verdienen'', aldus Koene vandaag in NRC Handelsblad.

Zie voor meer info over de inhoud, het nieuwsbericht van donderdag.

 

''Volkomen liefdeloos''