Pinkpop relaxed van start

Redactie
Pinkpop is vrijdag ordelijk en vredig van start gegaan. "Het gaat allemaal heel relaxed", meldt een woordvoerder van het driedaagse popfestival. "Het gras ligt er bovendien heel mooi bij." Ook het weer werkt vooralsnog mee. De regen die 's nachts neerviel in Landgraaf, hield langzaam op toen het kampeerterrein om 06.00 uur openging.

Rond 13.30 uur waren twee van de drie campings, die samen een capaciteit hebben van veertigduizend mensen, helemaal vol. Het programma ging om 12.45 uur van start met een optreden van de Canadese zanger Patrick Watson. Later op de dag staan onder meer Metallica, Incubus en Flogging Molly op het podium.

De kans lijkt groot dat het festivalterrein dit weekeinde in een modderbad verandert. Vooral zaterdag is er grote kans op regen, zo'n zestig procent. Het KNMI verwacht negen millimeter neerslag. Koud zal het echter niet zijn. De maximumtemperaturen liggen op zaterdag en zondag rond de 25 graden.

De 39e editie van het jaarlijkse festival wordt vrijdag rond 16.00 uur officieel geopend door staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans. De PvdA-politicus wordt dan geïnterviewd door 3FM-dj Giel Beelen, die samen met collega Eric Corton de presentatie van Pinkpop voor zijn rekening neemt.

Het is dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van het festival dat Pinkpop niet plaatsvindt tijdens het Pinksterweekeinde. Op zaterdag en zondag treden bands op als Foo Fighters, Kaiser Chiefs, Rage Against the Machine en Queens of the Stone Age.