Dodelijk ongeval met vrachtwagen

Veerle (Volpez)

Op de A37 ter hoogte van Zwinderen is vandaag een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur is daarbij om het leven gekomen. De dieplader, welke onder andere geladen was met grote aanhangers, is bij bij het ongeval gekanteld en op zijn kop komen te staan.  

De oorzaak van het ongeval is hoogstwaarschijnlijk een klapband aan de linker voorkant van de vrachtwagen. Door de lengte van het voertuig was deze moeilijk onder controle te houden in op zijn kop in de middenberm tot stand gekomen. De cabine werd daarbij geheel platgedrukt.

Een boer die vlakbij aan het werk was op het land zag het ongeval gebeuren: “Ik hoorde een zeer harde knal, toen ik naar de rijksweg keek sloeg de vrachtwagen al om en schoof in een grote stofwolk in de middenberm.”

Ondanks dat de chauffeur moeilijk bereikbaar was voor ambulancemedewerkers werd al snel duidelijk dat hulp de man niet meer kon redden. Het uitgerukte traumateam kon eveneens niets meer voor de man betekenen. Middels een kraan hebben hulpverleners de cabine uiteindelijk opgetild waardoor hulpdiensten alsnog bij de chauffeur konden komen.

Met dank aan Marit2007 voor de submit.