Juf laat kleuters autistisch jongetje wegstemmen

Bert (superworm)

Een juf in Port St. Lucie, Florida heeft de democratische beginselen van haar land wel heel letterlijk genomen. Alex Barton, vijf jaar oud, wordt momenteel getest op een vorm van autisme, en gedroeg zich door zijn ziekte niet helemaal naar behoren.

De juf, genaamd Wendy Portillo, stuurde het jongetje naar de directeur voor straf. Toen hij droevig terugkwam, moest hij van de juf op de grote leraarstafel staan. De rest van de kinderen mochten beurtsgewijs vervelende eigenschappen van het jochie opnoemen.

Daarna stemde de klas of het stoute jongetje in de klas mocht blijven, of dat hij naar huis gestuurd moest worden. Alleen het beste vriendje van het jongetje stemde vóór blijven, waardoor het autistische mannetje met 14 tegen 2 de deur werd gewezen.

"Hij kwam huilend thuis", zegt moeder Melissa Barton in een interview met Port St. Lucie News. "Alex lijdt ook aan het Syndroom van Asperger." Het jochie was nog dagen ontroostbaar en in shock. De politie van het stadje is vragen komen stellen. "Juf Wendy is geschorst tot er meer bekend is", aldus de schoolleiding.

Het departement van kinderen en families, zoals ze dat hebben in Florida, bereidt een proces voor tegen de school wegens mishandeling. Of de juf individueel aangeklaagd gaat worden, is niet bekend. 

Amerikanen zijn op de normaal rustige nieuwssite massaal neergestreken, en branden de juf volledig af. "Dit kan niet getolereerd worden op openbare scholen. Het geeft me een onveilig gevoel om mijn meisje naar zo'n school te sturen. Ze had meteen ontslagen moeten worden, 'no questions asked'", zegt een reageerder. "Stuur de FBI op dat mens af", zegt een ander.