Lama's en soaps scoren online het best

Redactie
Op internet bereiken De Lama's en de soaps Goede Tijden Slechte Tijden en ONM de meeste kijkers van alle televisieprogramma's die online worden aangeboden.

Tienduizenden mensen bekijken de programma's achteraf online, bijvoorbeeld via Uitzending Gemist. Vandaar dat de Stichting KijkOnderzoek (SKO) binnenkort ook kijkcijfers van opgevraagde internetstreams in kaart brengt. Uit een eerste test blijkt dat het BNN-programma De Lama's de meeste internetkijkers scoort, gemiddeld bijna 100.000. GTST volgt met ruim 52.000 kijkers en afleveringen van ONM en de Gouden Kooi trokken in de testperiode iets minder dan 20.000 kijkers in de week na uitzending.

SKO gaat het kijkgedrag van televisieprogramma's op internet met ingang van 1 juli dagelijks meten, maakte de stichting dinsdag bekend. In eerst instantie alleen de programa's van de vier RTL-zenders en de publieke netten Nederland 1, 2 en 3. In de loop van het jaar zullen zich meer zenders bij het onderzoek aansluiten, verwacht SKO-directeur Bas de Vos.

De eerste resultaten worden vanaf 7 juli dagelijks gepubliceerd in de vorm van een Top 10-lijstje meest gestreamde programma's van de week ervoor.