'Erg dode' Belg krijgt verkeersboete

Rob (R@b)

In het Vlaamse Sint-Niklaas viel onlangs op de Patershoek 55 een verkeersboete in de bus, verstuurd door een gerechtsdeurwaarder. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de boete bestemd was voor een overleden persoon. En diegene had niet kort geleden het rijk der levenden verlaten, maar al 31 jaar geleden.

Bovendien was de boete ook nog eens fout bezorgd. De overleden persoon woonde indertijd wel op nummer 55, maar in een ander huis. De huisnummering is namelijk in de loop der tijd veranderd. Via een omweg kwam de boete vervolgens toch terecht bij een zwager van de overledene.

Volgens de boete zou de in 1977 overleden Josephus De Bruyne op 13 februari 2008 fout hebben geparkeerd in Antwerpen. Merkwaardig genoeg is de nummerplaat waarop de boete is vastgesteld, al in 1978 geschrapt. ''Het gaat vermoedelijk om een fout van ons personeel dat een verkeerde nummerplaat genoteerd moet hebben'', zo zei een woordvoerder van het parkeerbedrijf in een eerste reactie. Op zich ook nog merkwaardig, daar de nummerplaat dus allang (sinds 1978) uit het archief verdwenen zou moeten zijn.

In een tweede reactie komt het parkeerbedrijf niet veel verder dan dat ''bij een controle van het dossier blijkt dat vroegere brieven ons teruggestuurd zijn met de vermelding ‘onvindbaar’. Het bedrijf is wel zo vriendelijk de zaak bij de gerechtsdeurwaarder te annuleren.