Verdachte Puttense moordzaak heeft niet bekend

Redactie
De 33-jarige verdachte van de verkrachting van en de moord op Christel Ambrosius in 1994, heeft geen bekentenis afgelegd. Plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Peter de Beer zei vandaag dat de man dinsdag na zijn aanhouding wel verklaringen heeft afgelegd.

Daarna heeft hij zich op zijn zwijgrecht beroepen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van (poging tot) verkrachting en van moord dan wel doodslag. Justitie is tevreden dat de onderzoeksrechter vandaag heeft bepaald dat de verdachte de komende twee weken vast mag blijven zitten. Daarna beoordeelt de raadkamer van de rechtbank de voorlopige hechtenis opnieuw.

Politie en justitie zetten het onderzoek in de Puttense moordzaak voort. Er is nog veel niet duidelijk geworden, bijkvoorbeeld over de vraag of de verdachte, die ten tijde van de moord in Putten woonde, en het slachtoffer elkaar kenden. Op de inhoud van het onderzoek ging aanklager De Beer verder niet in. Justitie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat de verdachte ook betrokken is geweest bij andere zaken die tot nu toe onopgelost zijn gebleven.