Voorarrest verdachte Puttense moordzaak verlengd

Redactie
De rechter-commissaris in Zutphen heeft vandaag het voorarrest van de 33-jarige verdachte van de Puttense moordzaak met veertien dagen verlengd. De politie hield Ronald P. dinsdagochtend in zijn woonplaats Delft aan.

De verdachte kwam in beeld nadat zijn DNA overeen bleek te komen met sporen die de recherche in 1994 heeft gevonden op het lichaam van slachtoffer Christel Ambrosius. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) woonde de verdachte ten tijde van het misdrijf in Putten en was toen rond de achttien jaar oud.

Dinsdagmiddag meldde plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Zutphen, Peter de Beer, dat politie en justitie de Puttense moordzaak alsnog denken te hebben opgelost. De Beer zei dat hij er van overtuigd is, dat nu wel de juiste persoon voor dit misdrijf vastzit.

Eerder werden Wilco Viets en Herman du Bois ten onrechte veroordeeld voor de verkrachting van en moord op Christel Ambrosius. De twee zaten hun volledige gevangenisstraf van tien jaar (zeven jaar effectief) uit. Ze slaagden er uiteindelijk in bij de Hoge Raad herziening van hun zaak te krijgen. Het gerechtshof beoordeelde de zaak opnieuw en sprak het tweetal in april 2002 vrij.