Alle finalisten Eurovisiesongfestival bekend

Redactie
Alle 25 finalisten van het Eurovisiesongfestival zijn bekend. Van de negentien landen die in de halve finale op donderdagavond stonden, gaan er tien naar de finale aanstaande zaterdag. De Nederlandse deelneemster Hind was dinsdag in de eerste halve finale al uitgeschakeld.

Oekraïne, Kroatië, Albanië, IJsland, Georgië, Denemarken, Zweden, Letland, Turkije en Portugal mogen zaterdag nogmaals hun kunsten vertonen. Opvallend is dat alle Scandinavische landen in de finale staan, Noorwegen en Finland kregen afgelopen dinsdag al genoeg stemmen voor een finaleplaats. Tijdens de eerste halve finale vielen alle carnavaleske acts af, zoals Ierland (zingende kalkoen), Estland (drie dikke cabaretiers) en België (fantasietaal). De piratenact uit Letland kreeg donderdag wel genoeg stemmen.

Het Europese publiek kon stemmen op alle negentien deelnemers, de negen met de meeste stemmen gaan naar de finale. Een vakjury wees de tiende finalist aan. Spanje, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Servië staan al in de finale.