Autoverzekeraars weren bejaarden

Michel (OA)

De website Verzekeringssite heeft een onderzoek uitgevoerd naar hoe autoverzekeraars met bejaarden omgaan die willen overstappen naar hun maatschappij. De resultaten van het onderzoek wijzen uit dat twee op de drie autoverzekeraars een polis weigert aan ouderen. Bij een aantal ligt de grens op 64 jaar, bij anderen op 74 jaar.

Van de 42 verzekeringsmaatschappijen die werden onderzocht, zijn er 28 die een maximum leeftijd stellen om nog een polis af te sluiten. De andere 14 verzekeraars hanteren geen grens. Ouderen moeten bij 13 maatschappijen een hogere premie dan de overige automobilisten betalen voor hun verzekering. Deze groep mensen is het beste af bij organisaties als ANWB, Delta Lloyd en OHRA, die zowel geen bovengrens als extra premie kennen. Het gaat hierbij echter alleen om nieuwe verzekerden. Mensen die met hun leeftijd de bovengrens bereiken, kunnen uiteraard gewoon verzekerd blijven bij hun huidige maatschappij.

Momenteel is er in de autoverzekeringswereld sprake van een prijzenslag. Volgens de directeur van Verzekeringssite kunnen ouderen hier niet maximaal van profiteren. Hij spreekt zelfs van discriminatie: "jonge mannen zijn net zulke brokkenpiloten als oude dames van ongeveer 75 jaar. Het vreemde is dat jongeren weliswaar fors meer premie betalen, maar niet worden geweigerd als ze willen overstappen."