Grootscheepse zoekactie naar kinderen in Almere

Redactie
Politie en brandweer zoeken vrijdagavond op het Weerwater in Almere naar kinderen die mogelijk vermist zijn. Een getuige meldde rond 18.30 uur dat hij een leeg bootje zag drijven waarin hij daarvoor nog kinderen had gezien.

De man zegt de kinderen te hebben gezien vanaf het balkon van zijn flat aan het kunstmatige binnenmeer, laat een politiewoordvoerder weten. Hij was vervolgens naar binnen gegaan om drinken te halen. Teruggekeerd op het balkon merkte hij op dat het bootje leeg was. Hoeveel kinderen op het bootje zouden hebben gezeten is niet duidelijk.

Helikopters en duikers zoeken naar de mogelijk overboord geslagen kinderen. De politie heeft het bootje gevonden, maar van de kinderen ontbreekt anderhalf uur na de melding nog ieder spoor. Recreanten op het meer hebben de politie net zo min als buurtbewoners verder kunnen helpen. Een sms-alert is in de omgeving van het binnenmeer uitgedaan met de vraag of iemand wellicht iets gezien heeft. Er zijn nog geen kinderen als vermist opgegeven.