Rechtszaak tegen 'pedo' R. Kelly begonnen

Redactie

Bij de rechtbank van Chicago is vandaag het proces begonnen tegen zanger R. Kelly die zich moet verantwoorden seks met een minderjarig meisje en voor het maken van een kinderpornofilm. Dat meldde de BBC op zijn website.

Bij de ingang van de rechtbank stonden toeschouwers, sommigen om Kelly een hart onder de riem te steken en anderen om hem uit te jouwen.

Op een video zou te zien zijn hoe de zanger, wiens volledige naam Robert Kelly luidt, seks heeft met een 13-jarig meisje. Hoewel het zijn advocaten is gelukt de begindatum van het proces jarenlang vooruit te schuiven, begon de juryselectie vandaag. Maandag zal de selectie doorgaan.

Kelly's advocaten hadden een motie ingediend om de begindatum van de rechtszaak nogmaals uit te stellen. De rechter verwierp het verzoek, omdat het proces al zo lang op zich laat wachten. Het proces zal naar verwachting enkele maanden duren.

Kelly werd in februari 2002 gearresteerd, nadat de regionale krant Chicago Sun Times de videoband aan de politie overhandigde. Vier maanden later kwam hij vrij door een borg van 750.000 dollar te betalen. Het vermeende slachtoffer, die nu 23 is, weigert te zeggen of ze het meisje is op de tape.

Als de zanger schuldig wordt bevonden kan hij maximaal vijftien jaar achter de tralies verdwijnen.