Jan Smit zit aan kont Herman van Veen

Djeez

Ondanks dat Jan Smit nog altijd dolgelukkig is met Yolanthe, zat hij vanavond tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door even aan de billen van Herman van Veen. De 63-jarige van Veen, die onze oren vorige eeuw streelde met nummers als 'Anne' en 'Opzij, opzij, opzij', gaf Jan Smit een goede tip. Als Jan zijn bilspieren traint en deze tijdens het zingen aanspant, kan hij een nog beter stemgeluid produceren.

Van Veen was te gast bij Matthijs van Nieuwkerk om er te babbelen over zijn nieuwe theatertour en Jan Smit hield een nabeschouwing over zijn optreden tijdens Koninginnedag. Twee dagen geleden was Jan na acht maanden afwezigheid voor het eerst op het podium te beluisteren. Jan Smit was zelf zeer tevreden over zijn operatie, hij vond zijn stem voller klinken na de operatie.

Ook onthulde hij dat er woensdag geen orkestband meeliep zodat hij kon playbacken, mocht zijn stem het alsnog begeven. "Als een artiest niet live kan zingen moet je maar in de bouw gaan", luidde Jan Smits visie. Tevens bracht de 22-jarige Volendammer naar buiten dat hij ten tijde van zijn stemproblemen emotioneel was geweest. "Niet omdat ik bang was nooit meer te kunnen zingen. Maar juist omdat mijn stem misschien nooit meer de oude zou zijn."