Huizen beklad met hakenkruis in Lichtenvoorde

Redactie
Aan de vooravond van de dodenherdenking zijn in Lichtenvoorde tientallen woningen en auto's beklad met hakenkruizen en schuttingtaal. Onder meer in de Godfried Bomansstraat werd een huis donderdagnacht op drie plaatsen met graffiti beklad. In dezelfde straat werden zeker vijf auto's met verf bespoten. In een onbekend aantal brievenbussen zijn enveloppen met discriminerende teksten geduwd.

Of de aanstootgevende graffiti iets met 4 mei te maken heeft, is volgens een politiewoordvoerder op dit moment nog pure speculatie. Van de dader of daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie vermoedt dat er meer vernielingen zijn aangericht, en roept gedupeerden op aangifte te doen.

Afgelopen maand werd bekend dat allochtonen dit jaar gratis toegang krijgen tot het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde. De organisatie wil een vuist maken tegen 'de verharding en vervlakking van het publieke debat over integratie en allochtonen'. Op de poster voor het festival staat de leus 'Ook veur blanken'. Ook of er een verband kan worden gelegd met de graffiti is volgens de politie gissen.