Personeel Schiphol deelt tandenborstels uit voor cao

Erwin (Remote)
De werknemers van bagageafhandelaar Menzies Aviation hebben vanochtend actiegevoerd voor een betere cao. Op Schiphol kregen de reizigers tandenborstels mee voor de handbagage. Hiermee gaf het personeel aan dat de afhandeling van de koffers de komende weken twijfelachtig is.

De directie van het bedrijf heeft inmiddels laten weten dat er niet meer ruimte is dan de geboden loonsverhoging van 1,5 procent. "Dat verhaal kennen we", aldus Maarten Hoelscher van vakbond De Unie. "Alle concurrenten kennen wel normale cao's. Bovendien maakte het moederbedrijf van Menzies vorig jaar dertig procent meer winst."

Menzies heeft een loonsverhoging van 1,5 procent over een jaar aangeboden. "Het Centraal Planbureau verwacht dat de inflatie na juli oploopt tot drie procent. We willen daarom een loonsverhoging van 3,5 procent, want anders gaat de koopkracht achteruit", aldus Hoelscher.

Als Menzies blijft vasthouden aan het huidige bod zullen er hardere acties volgen. Het actiecomité zal dinsdag overleggen over verdere stappen.


Veel tandenborstels op de grootste luchthaven van Nederland