Loretta Schrijver trekt te weinig kijkers

Redactie
Televisiepresentatrice Loretta Schrijver doet het met haar middagshow 'Max en Loretta' minder goed dan verwacht. Het programma moet daarom spraakmakender worden en meer showbizz bevatten. Dat vertelt programmadirecteur Lennart van der Meulen zaterdag in het AD. De kijkcijfers zijn teruggelopen van 450.000 kijkers naar 300.000. "Te weinig", vindt Van der Meulen. "Met herhalingen van James Herriot halen we dat ook."

Het programma startte op 17 september 2007 en is de opvolger van het programma 'Max en Catherine', waarin Catherine Keyl gasten ontving. Onderwerpen die voor het programma worden gekozen zijn volgens Jan Slagter, omroepdirecteur van Max, een reden van de teruglopende kijkcijfers. "Een film als 'Fitna' gaat te ver, maar er staan iedere dag genoeg onderwerpen in de krant waaraan we aandacht kunnen besteden."

De 51-jarige Schrijver is door haar knullige manier van presenteren vaak te zien in De Tv Draait Door, het item van het programma De Wereld Draait Door waarin grappige en gênante tv-momenten onder de loep worden genomen. "Op iedere presentator valt wel wat aan te merken", relativeert Slager.

'Max en Loretta' beleefde vorige week de laatste aflevering van het seizoen. Volgend seizoen is het programma weer op de buis.