9 jaar geëist toediener GHB bij meisjes

Rob (R@b)

Tegen de 45-jarige W. R. die in juni vorig jaar twee meisjes van 9 en 10 jaar oud bij een recreatieplas in Emmen drogeerde met GHB en daarna een van hen seksueel molesteerde, is vandaag negen jaar cel geëist wegens onder meer poging tot moord. Het zedendelict gebeurde bij het zandgat van Jansen aan de Schanswal in Emmen. De meisjes werden daar bijna bewusteloos gevonden. In hun bloed werd de stof GHB aangetroffen.

De verdachte man uit Bunschoten  heeft volgens het OM de GHB in de drankjes van de meisjes gedaan. Vervolgens gingen de slachtoffertjes zwemmen, maar doordat ze gedrogeerd waren verdronken ze bijna. Na de redding zou de Bunschotenaar een meisje hebben misbruikt.

Verdachte R. was op het moment van het gebeuren de vriend van de moeder van één van de twee meisjes.

R. ontkende vandaag alles en had voor alle aangevoerde bewijsmiddelen wel een afwijkende verklaring, al kwam dat af en toe wel heel erg warrig over. Soms was hij zelf ook even de draad kwijt. 

De officier van justitie sprak evenwel van ongehoord gedrag en noemde de poging tot moord ''één van de ergste in zijn soort''. Omdat R. onderzoek in het Pieter Baan Centrum weigert, is de kans op herhaling niet in te schatten. Justitie wil daarom een zeer langdurige gevangenisstraf.  De rechtbank doet op 29 april uitspraak