Winkelier bedreigde burgemeester Schiedam

Rob (R@b)

Eigenaar Bülent M. van avond- en buurtwinkel Kethel in het Schiedamse winkelcentrum Spaland wordt ervan verdacht  burgemeester Wilma Verver met de dood te hebben bedreigd.  De 31-jarige M. werd vorige week door agenten in kogelvrije vesten gearresteerd in zijn winkel.

De ondernemer ligt al tijden met de gemeente in de clinch omdat hij een vergunning wil hebben om tot twaalf uur 's nachts open te blijven. Op last van de politie weigert de gemeente de vergunning, omdat men overlast vreest van hangjongeren. Die overlast is er volgens buurtbewoners nu al. Bovendien zeggen sommigen dat M. ''voor geen meter spoort''. Want als je een opmerking over de overlast maakt, ''scheldt hij je helemaal verrot''.

Maar de laatste tijd zou M. zijn pijlen hebben verlegd naar de burgemeester en andere bestuurders. Begin deze maand heeft hij allerlei bedreigingen geuit tegen een ambtenaar en de burgemeester. Ook zijn medewerkers van de gemeente telefonisch geïntimideerd en bedreigd. De secretaris van een wethouder die hij op straat zag, werd  door hem mishandeld.

Verder heeft hij zich meermalen misdragen in het stadhuis. Daarbij werd personeel uitgescholden en bedreigd. Tegen de burgemeester zou hij hebben gezegd een pistool te zullen kopen en haar dood te schieten. De politie zegt dat hij daarbij geroepen heeft ''er wel 20 jaar voor over te hebben''. Vandaar dat hij vorige week werd opgepakt.

Inmiddels is Bulent weer op vrije voeten gesteld. Er waren volgens het Openbaar Ministerie onvoldoende redenen om hem langer vast te houden. Hij zal zich in mei voor de rechtbank moeten verantwoorden. M. zegt enorm ''te betreuren'' wat er allemaal is gebeurd. ''Het liefst zou ik het allemaal willen terugdraaien, want ik heb mij niet goed gedragen.’’