Rotterdamse jeugd drinkt minder

Redactie
Het gaat goed met de gezondheid van Rotterdamse jongeren. Jaren ging hun gezondheid op ieder vlak achteruit, maar nu roken en drinken zij minder in vergelijking met leeftijdsgenoten in de rest van het land. Dat meldt de gemeente Rotterdam woensdag op basis van cijfers van de afgelopen drie jaar.

In vergelijking met cijfers uit de periode 2000 tot 2002 is het aantal rokers onder jongeren uit de derde klas van de middelbare school met de helft afgenomen tot zeven procent. Ook drinken deze jongeren minder dan toen. Iets meer dan de helft geeft toe wel eens alcohol te hebben gedronken.

Het aantal Rotterdamse kinderen dat last heeft van overgewicht ligt volgens de gemeente wel hoger dan het landelijk gemiddelde. Zo is gemiddeld 21 procent van de meisjes uit de brugklas te zwaar, tegenover een landelijke gemiddelde van dertien procent. De gemeente heeft aangegeven actie te ondernemen tegen overgewicht. Zo gaan kinderen extra sporten op school en worden diëtisten ingezet om de jeugd voor te lichten over gezonde voeding.

Over het algemeen vindt de gemeente de cijfers een 'positieve ontwikkeling'. Overgewicht bij de jeugd blijft 'problematisch'.