Leerlingen maken lawaai voor veiliger verkeer

Redactie
Onder begeleiding van een oorverdovend ratelconcert door bijna tweehonderd leerlingen heeft ANWB-directeur Guido van Woerkom vandaag een zogenoemde lawaaipetitie overhandigd aan minister Camiel Eurlings van Verkeer.

De overhandiging vond plaats bij het Binnenhof van miniatuurstad Madurodam in Den Haag. Met de petitie wil het actieplatform Kind Verkeersveilig van de ANWB verkeersonveilige situaties onder de aandacht brengen van de minister. Het verzoekschrift moet er tevens aan bijdragen dat kinderen een volwaardige plaats innemen in het verkeer en dat zij zich veiliger voelen. De ANWB houdt de campagne in het kader van het 125-jarig bestaan van de automobilistenvereniging.

Basisschoolleerlingen hebben in de petitie een paar honderd onveilige plekken in kaart gebracht. Ook hebben ongeveer 5000 mensen met het zetten van een digitale handtekening laten weten de actie te ondersteunen.

De ANWB gaat in elke provincie de meest onveilige locatie aanwijzen die op korte termijn moet worden aangepakt. Eurlings en Van Woerkom beloofden de jongeren er op toe te zien dat deze plekken ook daadwerkelijk verbeteren. "Jullie goede ideeën moeten werkelijkheid worden", sprak Eurlings de jongeren toe. "Daarom ga ik een prijsvraag uitschrijven. Ga dus door met het bedenken van goede ideeën."