Drie jaar cel voor misbruik meisjes

GauloisesB.
Een 51-jarige Hagenaar heeft vandaag drie jaar cel tegen zich horen eisen voor het seksueel misbruiken van vijf meisjes tussen de twaalf en zestien jaar. Daarnaast zou de man een 26-jarige vrouw uit Utrecht hebben aangezet de meisjes voor hem te paaien. Ook zij stond vandaag terecht, tegen haar is vijftien maanden cel geëist waarvan vijf voorwaardelijk.

Het misbruik vond afgelopen zomer plaats in de woning van de vrouw in de Utrechtse wijk Overvecht. Tegen betaling werden de meisjes -veelal met Marokkaanse achtergond- gedwongen seks te hebben met de man. Hierna moesten zij een deel van het geld weer inleveren. Volgens het OM maakten de verdachten misbruik van het feit dat de meisjes uit gezinnen komen die tegen de armoedegrens aanzitten. "Het OM heeft de meisjes geen risico willen laten lopen door ze te dwingen op te treden als getuige en daarom hebben we het bij deze vijf slachtoffers gehouden. Des te moediger is het dat deze vijf meisjes wel aangifte hebben gedaan.", aldus justitie.

Naast de celstraffen heeft justitie 9800 euro schadevergoeding voor de vijf slachtoffers geëist. De uitspraak volgt over twee weken.