Dood prinses Diana was geen ongeluk

Veerle (Volpez)

Een Britse jury is na uitgebreid onderzoek tot de conclusie gekomen dat de dood van prinses Diana te wijten is aan ernstig roekeloos rijgedrag van de chauffeur van de auto waarin zij zat. Toen de auto in 1997 crashte, zijn naast Prinses Diana ook haar toenmalige vriend Dodi al-Fayed en de chauffeur omgekomen.

Na onderzoek en een hoorzitting van zes maanden legt de jury de schuld niet alleen bij de chauffeur, maar ook de paparazzi die de auto van het stel volgden gaan niet vrijuit. Daarnaast is gebleken dat Diana en Dodi geen veiligheidsgordels droegen, wat ook bijgedragen kan hebben aan de impact van het ongeval. Het uiteindelijke oordeel van de jury luidt: dood door schuld.

De Britse regering hoopt dat er nu eindelijk rust komt voor de nabestaanden. Veel Britten speculeerden over een vooropgezet plan om Dodi en Diana te vermoorden. Het Britse koningshuis zou volgens hen niet willen dat Dodi en Diana zouden trouwen. De zoons van Diana, prins Harry en prins William, stemmen in het met oordeel van de jury en hebben laten weten hen dankbaar te zijn.