Fitna tijdelijk van internet

De anti-koran film van Geert Wilders, Fitna the movie, is vandaag door verschillende sites, in verband met auteursrechtschending, van het internet gehaald.

In de film was ondermeer een geluidsfragment van Robbie Muntz te horen. Het betrof een interview van Muntz met Theo Van Gogh. Muntz heeft vooraf geen toestemming gegeven voor het gebruik van het fragment en wou dan ook geld zien van Geert Wilders. Wilders en Muntz kwamen overeen dat Muntz een drie uur durend interview met Geert mag houden. Dit interview zal op 7 april plaatsvinden.

Rapper Salah Edin dreigde een proces aan te spannen tegen Geert Wilders als hij zijn foto niet uit de film zou verwijderen. Wilders had in zijn film een op Mohammed B. gelijkende foto van Edin gebruikt in plaats van een foto van Mohammed B. zelf. De afbeelding was te zien terwijl enkele citaten van Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, te horen waren. Wilders verklaarde de foto niet met opzet gebruikt te hebben.

Ook de Deense cartoonist, Kurt Westergaard, was niet tevreden met de vertoning van één van zijn spotprenten in Fitna. Hij eiste dat Wilders de afbeelding van de spotprent uit de film haalde. Daarnaast wil Kurt Westergaard geld zien van Wilders. De reden hiervoor is dat Kurt zich distantieert van Geert Wilders. Eigenaardig genoeg had hij er geen problemen mee toen Wilders dezelfde tekening twee jaar geleden op zijn site zette.

De Fitna-mirror is vandaag ook door FOK! offline gehaald. Ook is Fitna niet meer te zien op Liveleak.com waar de film 27 maart jongstleden ten tonele ging. Wilders stelt op korte termijn een aangepaste versie van zijn film beschikbaar.