Bedreiger kreeg 'Wilders-korting'

Rob (R@b)

De 35-jarige  Yuksel E. uit ’s-Gravendeel  die gisteren werd veroordeeld tot 500 euro boete wegens het bedreigen van Kamerlid Geert Wilders, heeft minder straf gekregen dan geëist, omdat de politierechter van mening is dat de PVV-leider deze reacties over zichzelf afroept. Dat blijkt uit berichtgeving over de rechtszaak die vandaag naar buiten is gekomen.  Wanneer hij een ander Kamerlid dusdanig had bedreigd, zou de rechter de eis van de officier van justitie gevolgd hebben.

 Officier van justitie mevrouw mr. J. Wolters eiste een boete, 20 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf. De werkstraf haalde politierechter mr. H. Harmsen van de eis af en zei: ''In het vonnis heb ik rekening gehouden met wat Wilders zelf over moslims zegt.''

De uit Turkije afkomstige verdachte, in het dagelijks leven werkzaam als portier, zei tegen de rechter dat hij vorig jaar niet lekker in zijn vel zat toen hij de dreigementen per e-mail aan Wilders stuurde.  De tekst van de mail luidde: ''Denk je nou echt dat je veilig bent, omdat je een paar bewakers om je heen hebt? Wij bewaren zorgvuldig ons geduld. Maar reken maar klootzak, dat jouw doodvonnis al lang is uitgeroepen. Vuurpeloton!”   Hij ondertekende de mail met zijn eigen naam.

E. vertelde dat hij door alle negatieve berichten over moslims zijn emoties niet onder controle had. Hij gaf toe Wilders te hebben willen kwetsen. De portier zei zich wel te kunnen voorstellen dat het epistel bedreigend kon overkomen. ''Ik heb geprobeerd de grenzen van de wet op te zoeken.”