Mosley denkt niet aan aftreden na seksschandaal

Redactie
Max Mosley heeft geen plannen om zijn functie als voorzitter van de internationale motorsportbond FIA neer te leggen. Dat stelde de 67-jarige Brit dinsdag in een reactie, nadat hij onder vuur was komen te liggen omdat een seksschandaal, waar hij bij betrokken was, in de openbaarheid kwam. Zondag verscheen een video van Mosley op het internet waarin hij seks had met meerdere vrouwen. De orgie vond plaats in een setting die veel weg had van een concentratiekamp van de nazi's.

"Ik heb veel positieve berichten ontvangen van mensen die me een hart onder de riem staken", liet Mosley in een brief weten. "Zij stelden dat de dingen die ik doe in mijn privéleven niets te maken hebben met de werkzaamheden die ik verricht en dat ik vooral door moet gaan met wat ik doe. Ik ben van plan om dit advies op te volgen."

Mosley ontkende in de brief, die gericht was aan onder anderen alle FIA-voorzitters, de beschuldigingen dat het seksfeest in een nazi-sfeer had plaatsgevonden. "Dit is absoluut niet waar." De Brit is zich aan het voorbereiden op juridische stappen tegen de Britse tabloid The News of the World, die het filmpje naar buiten bracht.

Bernie Ecclestone, de hoogste baas van de Formule 1, stelde dinsdag dat het hem niet verstandig leek dat Mosley komend weekeinde aanwezig zou zijn bij de Grand Prix van Bahrein. Mosley was wel van plan om naar de race te komen. In een officiële verklaring liet de FIA weten niet op de hoogte te zijn van de plannen van Mosley. "Hij is druk bezig de situatie te bespreken met zijn advocaten."