Fitna weer op LiveLeak te zien

Redactie
Fitna, de anti-Koran-film van Geert Wilders, is sinds vanmiddag weer te zien op LiveLeak.com. In een verklaring op de website staat dat de provider veiligheidsmaatregelen heeft genomen om zijn personeel beter te beschermen.

Verder verklaart LiveLeak dat ze onder druk geen materiaal willen censureren dat volgens hen legaal is. Ook verontschuldigt de provider zich voor het verwijderen van de film, "maar als je een website runt, ga je er niet vanuit dat sommige mensen zo onzeker zijn dat ze onze levens bedreigen omdat ze het niet eens zijn met de inhoud van een video die wij niet zelf hebben geproduceerd, maar alleen maar hebben ondergebracht op onze site."

De opnieuw geplaatste film is de originele Engelstalige versie. De Nederlandstalige versie is nog steeds te zien via onze mirror. Wilders kondigde eerder vandaag aan Fitna op drie punten te wijzigen om juridische procedures te voorkomen.

Vrijdag had LiveLeak de film van de site verwijderd nadat zijn personeel ernstig was bedreigd. Wilders had de film donderdagavond online gezet.