Frank de Boer wordt rechterhand Van Marwijk

Redactie

Frank de Boer is vanaf 1 juli de rechterhand van de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. Dat verklaarde de huidige trainer van Feyenoord vanochtend tijdens zijn presentatie als toekomstig coach van Oranje. De Boer is volgend seizoen ook trainer van de A1 van Ajax.

''Ik ben blij met mijn technische staf die bestaat uit Frank de Boer, Phillip Cocu, Dick Voorn en Ruud Hesp'', zei Van Marwijk tijdens een drukbezochte persconferentie in Zeist. ''Ik heb Frank en Phillip niet gekozen omdat ze een verleden bij Ajax en PSV hebben. Al is het misschien meegenomen dat de drie topclubs allemaal vertegenwoordigd zijn bij Oranje''.

''Ik vind het belangrijker dat Frank en Phillip gezamenlijk bijna 220 interlands in de as van het elftal hebben gespeeld. Ze namen als speler al verantwoordelijkheid en gaan dat nu zeker ook doen. Ik beschouw Frank de Boer als mijn rechterhand. Dick Voorn zit in de technische staf omdat ik hem als mijn vertrouwensman beschouw'', zei Van Marwijk over zijn huidige assistent bij Feyenoord.

''Bovendien communiceert hij altijd heel goed met spelers. Dat vind ik belangrijk. Hesp is nu al tot alle tevredenheid keeperstrainer van Oranje.''

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport