Man vijf maanden zwanger

Wouter (druide)

Het Amerikaanse homo-tijdschrift The Advocate bericht over een Amerikaan die in blijde verwachting is. Frappant detail: de aanstaande 'moeder' luistert naar de naam Thomas Beatie, voelt zich een man en staat ook zo ingeschreven in de officiële geschriften. Samen met zijn vrouw Nancy koestert hij sinds geruime tijd een kinderwens. Toen bleek dat zij geen kinderen kon krijgen, nam hij dat klusje maar op zich.

Biologisch gezien is Thomas niet honderd procent mannelijk. Toen hij het eerste levenslicht zag, was hij nog een vrouw. Hij wilde liever met het mannelijk geslacht door het leven, liet zijn borsten verwijderen, volgde een testosterontherapie, maar de rest van zijn lichaam liet hij ongewijzigd. Nadat de onvruchtbaarheid van zijn vrouw aan het licht kwam, stopte hij met het slikken van hormonen. Nog geen jaar later raakte hij dankzij een spermadonor in verwachting.

In het tijdschrift zegt de Amerikaan:"Ondanks dat mijn buik groeit, voel ik mij nog steeds volledig man". Wel beklaagt hij zich over de behandeling die hem in de christelijke Verenigde Staten te verduren staat. "Doktoren hebben ons gediscrimineerd, zonder behandeling weggestuurd vanwege hun godsdienst. Gezondheidsprofessionals weigerden mij met een mannelijke voornaam aan te spreken, en Nancy als mijn vrouw te erkennen. Receptionisten lachten ons uit. Vrienden en familieleden wilden ons niet steunen; het grootste deel van Nancy's familie weet niet eens dat ik transseksueel ben".

Met dank aan Barisa, BaRdmann, Karolientjuh, Pjet, Trusten, sententia en MistaT voor de submit.