Bewoners redden baby bij Haagse woningbrand

Redactie
Bewoners van een brandende woning in Den Haag hebben woensdagochtend het leven van een baby gered. Nog voor de komst van de brandweer sloegen zij een raam in om de baby te laten zakken, waarna omwonenden zich over het kindje ontfermden. De vijf volwassenen zijn vervolgens door de brandweer in veiligheid gebracht, van wie drie met een ladder en twee via een afdakje naast de woning in de Camera Obscurastraat.

De brand brak door nog onbekende oorzaak even voor 03.00 uur uit. Een combinatie van slecht geparkeerde auto's en werk aan de weg zorgde ervoor dat de brandweer vertraging opliep, laat de Hulpverleningsregio Haaglanden weten. Bij aankomst stond de trap naar de bovenliggende woning op de eerste etage volledig in de brand. De bewoners konden niet meer via de normale weg de woning verlaten.

Er zijn geen gewonden gevallen. Alle bewoners zijn ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel, maar niemand hoefde te worden opgenomen. In afwachting van verdere opvang zijn ze opgevangen op een politiebureau. De brandweer schat de totale schade op dertigduizend euro.