Oud-voetballer Glenn Helder voor de rechter

Rob (R@b)

Oud-profvoetballer Glenn Helder staat vandaag voor de rechter in verband met het stalken en bedreigen van zijn ex, mishandeling van haar nieuwe vriend en wapenbezit. Hij blijkt daarvoor al sinds september in de gevangenis te zitten meldt het Noordhollands Dagblad vandaag. Mogelijk staat de rechter toe dat de oud-international naar instelling De Waag mag gaan, een groep voor ambulante forensische psychiatrie in Haarlem.  De reclassering heeft aangegeven dat ze hem niet meer willen begeleiden.

Psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat 38-jarige Helder lijdt aan een 'narcistische persoonlijkheidsstoornis met borderline-trekken'. Hoewel de geboren Leidenaar - die voetbalsuccessen vierde bij Vitesse, Arsenal en  Benfica - die conclusie in twijfel trekt, heeft hij aangegeven  ''graag te willen meewerken'' aan een behandeling in De Waag.

Helder werd vorig jaar opgepakt en vastgezet wegens mishandeling en het lastigvallen van zijn ex-vriendin. Justitie liet hem vrij mits hij zich zou houden aan de regels van de reclassering. Dat deed hij echter niet, waarop hij opnieuw vast werd gezet in het huis van bewaring in Zwaag.

In zijn voetbalcarrière ging het overigens al mis toen hij bij Arsenal speelde. Door  een flinke gokverslaving kwam Helder diep in de schulden terecht, waarna het van kwaad tot erger ging.