Vijftig scholen aangemeld voor wilde staking

Redactie
Vijftig scholen hebben zich aangemeld voor de landelijke actiedag voor leraren 26 maart. Alle docenten van scholen in het voortgezet onderwijs uit de regio Haaglanden leggen die dag het werk neer. Ook hebben scholen uit het hele land hun steun betuigd, meldden de initiatiefnemers woensdag.

Begin deze maand riepen zes docenten uit Den Haag en Delft op om 26 maart het werk neer te leggen. De leraren willen dat die dag in heel Nederland geen les wordt gegeven. Ze vinden dat er te weinig vooruitgang zit in de gesprekken met minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA). Ze eisen onder meer een structurele loonsverhoging van vijftien procent en ook structureel een miljard euro op jaarbasis extra voor het onderwijs.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft aangegeven eerst een overleg met minister van Plasterk af te wachten alvorens een besluit te nemen tot actie over te gaan. Vice-voorzitter Ton Rolvink stelde dat ook hij liever meer snelheid had gezien, maar dat de bond niets anders kan dan eerst overleggen.