'Moslims moeten hand in eigen boezem steken'

Wouter (druide)

Sheikh imam Fawaz Jneid van de As-Soennah moskee in Den Haag vindt dat de moslims in Nederland de hand in eigen boezem moeten steken. Volgens Fawaz zijn zij zelf verantwoordelijk voor de beeldvorming die de afgelopen jaren rondom de islam is ontstaan. Dat zegt hij gisteren in een interview met de website Mzine TV.

Fawaz komt nogal eens in het nieuws, Hij is vooral bekend geworden om de preek waarin hij bad dat Ayaan Hirsi Ali en wijlen Theo van Gogh een ernstige ziekte zouden krijgen. Rita Verdonk probeerde hem tevergeefs uit te zetten.

In het interview met Mzine zegt de Syriër dat Nederlandse moslims zich in woord én daad behoorlijk dienen te gedragen. "Wanneer een niet-moslim ziet dat zijn Islamitische buurman steelt of iemand wordt op straat beroofd door een moslim, dan werk je niet mee aan een goede beeldvorming. Geloof kun je niet verdedigen met woorden, wel met daden. Daarom vind ik dat moslims zich van hun beste kant moeten laten zien in hun dagelijkse bezigheden", aldus de Islamitische geestelijke. Fawaz vindt verder dat Islamitische intellectuelen, journalisten en politici zich moeten mengen in discussies over hun geloof.

Fawaz