Ook elektronische sigaret onder vuur

Redactie

Verschillende organisaties hebben minister Ab Klink van Volksgezondheid een brief gestuurd waarin ze hem vragen om een onderzoek naar de elektronische sigaret.

Onder meer de Landelijke Huisartsen Vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie en GGD Nederland vragen om een onderzoek naar de gezondheidsrisico's.

Zo zouden de e-sigaretten zo'n hoog gehalte aan nicotine hebben, dat ze hartkloppingen veroorzaken. Ook bestaat volgens hen het risico dat astmapatiënten last hebben van de waterdampen. Lies van Gennip van Stivoro, een organisatie die roken in alle vormen ontmoedigt en de brief ook ondertekende, bevestigde maandag berichtgeving van die strekking in het AD. De elektronische sigaret heeft veel uiterlijke kenmerken van een gewone sigaret. De elektronische variant bevat echter geen teer en tabak en stoot slechts waterdamp uit die geen schadelijke stoffen bevat.

DONGEN
De gemeente Dongen gaat het roken van elektronische sigaretten in openbare gebouwen op korte termijn verbieden. Wethouder Piet Panis heeft dat zaterdag gezegd in een toelichting op een collegebesluit van deze week.