Hollandse Brug in april open voor trucks

Erwin (Remote)

Vanaf half april zal de Hollandse Brug over het Gooimeer weer opengesteld worden voor het vrachtverkeer in de richting van Amsterdam. Vanaf juli zal de rijbaan in de andere richting ook weer toegankelijk zijn.

De Hollandse Brug werd in april 2007 afgesloten voor trucks omdat er instortingsgevaar was. Vooral de transportbranche was erg ontstemd en er werden zelfs rechtszaken aangespannen. Het omrijden en het tijdverlies kost volgens de branche 160 duizend euro per dag.

Auto's konden gedurende de werkzaamheden gewoon gebruikmaken van de brug. Er waren in totaal vier versmalde rijbanen open en de automobilisten hadden de beschikking over een wisselstrook. Vrachtwagenchauffeurs die toch over de brug reden konden een boete verwachten van de politie. Om de chauffeurs tegemoet te komen werd er een pont ingezet, die tot juli zal blijven varen.

In de komende weken zal de brug nog enkele keren afgesloten worden omdat er liggers geplaatst moeten worden aan de westzijde. Deze werkzaamheden zullen in de zomer aan de andere kant uitgevoerd worden. Eigenlijk zou de brug al twee weken eerder open gaan, maar de storm van twee weken geleden zorgde voor vertraging.