Politie grijpt in bij overlast cruisen Vondelpark

Redactie
De politie grijpt toch in als homoseksuelen op 'aanstootgevende wijze' cruisen in het Vondelpark. Hoofdcommissaris Bernard Welten zei vandaag in Het Parool dat hij zich stoort aan het beeld dat is ontstaan dat zijn korps niets doet tegen overlast van homo's die seks hebben in het park.

De verontwaardigde korpschef zei dat de politie geen oogje dichtknijpt. "Er is niks op tegen als homo's elkaar willen ontmoeten op momenten dat niemand in het Vondelpark nog zijn hond uitlaat. Maar als derden ons melden dat zij last hebben van schennis van de eerbaarheid, zoals dat heet, treden we op. Het kan niet zo zijn dat we alles maar laten gaan."

Welten reageert hiermee op berichten dat cruisen 's nachts op een bepaalde locatie in het park wordt gehandhaafd. Volgens wethouder Paul van Grieken van stadsdeel Oud-Zuid geeft dit nauwelijk overlast. CDA-leider in de Tweede Kamer, Pieter van Geel, liet eerder deze week al weten dat hij het hier niet mee eens is. Hij vindt dat seks in het park niet mag worden gedoogd.