Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 28

Erwin (Remote)
Icoon EredivisieDit weekend stond er weer een speelronde van de Eredivisie op het programma. Politiestakingen gooiden echter roet in het eten en daardoor konden de wedstrijden PSV - Ajax, AZ - Feyenoord en VVV-Venlo - FC Twente niet doorgaan. Hieronder een overzicht van enkele wedstrijden die wel werden gespeeld.

SC Heerenveen lijkt de smaak weer te pakken te hebben en won dit weekend van NAC Breda. In eigen huis wilden de Friezen snel van start gaan maar de stugge defensie van NAC stond goed. Na een half uur spelen kwam Heerenveen met wat geluk op voorsprong toen Elshot en Mtiliga de bal samen achter hun eigen doelman werkten. Ook het tweede doelpunt van de thuisploeg kwam met wat geluk tot stand. Pranjic bezorgde de bal met een reflex bij Sulejmani, die niet faalde. In de tweede helft had NAC de zaken wat beter op orde maar Amoah en Penders slaagden er niet in om kansen te verzilveren. Sulejmani zette uiteindelijk de eindstand op het bord: 3-0.

NEC is de laatste weken goed bezig en zette de opmars voort ten koste van De Graafschap. De thuisploeg begon sterk en had al snel op voorsprong kunnen komen. Holman miste echter een grote kans toen hij gehaast over het doel schoot nadat doelman Van Fessem de bal had losgelaten. Na een half uur was Holman wel trefzeker. Wisgerhof bracht de bal bij de Australiër, die vervolgens scoorde. Voor rust werd NEC even op de been gehouden door doelman Babos maar na de pauze verdubbelde Vadócz de voorsprong. Door een blunder van diezelfde Babos kwam De Graafschap op 2-1 maar Holman zorgde met zijn treffer voor opluchting in De Goffert: 3-1

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Op het kasteel werd Roda JC met 4-1 verslagen. Sparta ging prima van start en voerde de druk op de Limburgers flink op. Voor de rust zorgde Roberts voor de 1-0 en Rutjes verdubbelde de voorsprong met een curieus doelpunt. Roda kon terug in de wedstrijd komen maar Cissé verzuimde een grote kans te verzilveren. Na de pauze scoorde Emnes na een pass van Boukhari en even later maakte hij het vierde Rotterdamse doelpunt. Matondo maakte nog een eretreffer met het hoofd maar de wedstrijd was al gespeeld: 4-1.

Er werden nog meer wedstrijden gespeeld dit weekend. Heracles Almelo won in eigen huis van een slap FC Utrecht en Vitesse boekte met 10 man een zwaar bevochten zege op Excelsior. Willem II koerste af op een overwinning maar FC Groningen trok uiteindelijk aan het langste eind.

De politiestakingen hebben aardig wat stof doen opwaaien in Nederland. Drie Eredivisie wedstrijden werden afgelast en zullen later ingehaald moeten worden. De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord zal komende woensdag ingehaald worden om 20.00 uur. VVV-Venlo en FC Twente zullen elkaar dinsdag alsnog ontmoeten. Wanneer PSV en Ajax de wedstrijd in zullen halen is onduidelijk. De Eindhovenaren hebben deze week een wedstrijd in het kader van de UEFA Cup dus een spoedige inhaalwedstrijd is niet mogelijk. Volgens PSV-trainer Sef Vergoossen is woensdag 19 maart de beste optie maar hoe de KNVB hierover denkt is niet bekend.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 7 maart:
Heracles Almelo - FC Utrecht (2-1)

Zaterdag 8 maart:
Excelsior - Vitesse (1-2)
NEC - De Graafschap (3-1)
SC Heerenveen - NAC Breda (3-0)
Willem II - FC Groningen (1-2)

Zondag 9 maart:
Sparta Rotterdam - Roda JC (4-1)
AZ - Feyenoord (afgelast)
PSV - Ajax (afgelast)
VVV-Venlo - FC Twente (afgelast)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!