Internet Explorer 8 bèta vrijgegeven

Danny

Microsoft heeft vandaag de eerste bèta van de nieuwe telg in de Internet Explorer familie vrijgegeven voor het grote publiek. De betaversie van IE8 is hier te downloaden. De beta is alleen in het Engels te downloaden en is verkrijgbaar voor zowel Windows XP als Windows Vista.

Op de website van Internet Explorer 8 staan diverse features van de browser en zijn de release notes te bekijken. De installatie van de beta is praktisch hetzelfde als de installatie van Internet Explorer 7. Na de installatie als de browser voor de eerste keer start volgt er een scherm om de instellingen van de browser te regelen. Keuze hier om de standaardinstellingen te kiezen of om de browser in te stellen naar eigen wens. Daarna volgt de startpagina van de browser waarin direct gewezen wordt naar de "Emulate IE7" knop om de browser te laten werken als Internet Explorer 7.

Internet Explorer 8 zal zich beter aan de webstandaarden gaan houden dan zijn voorgangers. December vorig jaar maakte het ontwikkelteam van Internet Explorer nog bekend dat de browser de ACID 2 had doorstaan. Dit is een testpagina gemaakt door het Web Standards Project om zo te kunnen bekijken of de browser CSS en HTML goed uitvoert en ondersteunt gebaseerd op de richtlijnen van het W3C. De huidige versie, Internet Explorer 7 doorstaat deze test niet.