BV Veendam verleent hulp na ongeluk

Moniek (moniek2006)
Icoon OngelukDe spelers, trainer Joop Gall en verzorger Roelf Dijkman van BV Veendam hebben dit weekend hulp verleend bij een zwaar ongeluk. Een 45-jarige automobilist uit Sappemeer was dit weekend met zijn vrouw en twee koters op de A28 in het Drentse Zuidwolde over de kop geslagen.

Het drama vond plaats vlak voor de spelersbus van BV Veendam. De Sappemeerder reed naar rechts toen een snellere auto achter hem aankwam. Toen zijn cruisecontrol niet goed werkte kwam zijn auto te dicht achter een truck. Hij probeerde snel naar links te gaan, maar de wagen schampte de vrachtwagen en ging over de kop.

De man en zijn kinderen van negen en elf jaar oud wisten zelf uit het wrak te komen. De 41-jarige moeder moest door de brandweer uit de auto worden gehaald en zij werd met rug- en nekletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Volgens Gall van BV Veendam was het een wonder dat de vier het ongeval hebben overleefd.

Bij het ongeluk werden een traumahelikopter, twee ambulances, drie brandweerwagens en meerdere politieauto's ingezet. De weg was lange tijd afgesloten.