Hells Angels wilden Mick Jagger ombrengen

Djeez
Mick Jagger mag blij zijn dat hij nog leeft. De Hells Angels waren namelijk in 1969 van plan geweest de frontman van the Rolling Stones om zeep te helpen. Dit komt naar voren uit een documentaire van BBC 4.

Volgens de Britse tv-zender had de motorclub hem op de korrel nadat Jagger had besloten geen gebruik meer te maken van de diensten van enkele Hells Angels. De bikers werden namelijk voorheen door de band ingehuurd als uitsmijter. Mick Jagger kwam tot zijn besluit de samenwerking stop te zetten toen de Angels werden verdacht van de moord op een achttienjarige fan in de Amerikaanse staat Californië. De Hells Angels hebben echter altijd ontkend iets te maken te hebben gehad met de moord in december 1969.

De motorclub wilde daarom Mick Jagger voorgoed het zwijgen opleggen tijdens een verblijf van de zanger in diens vakantiehuisje op Long Island in New York. "Ze wilden hem vanaf zee aanvallen", vertelt Tom Mangold, de presentator van het BBC-programma. "De boot kwam echter in een storm terecht en alle mannen sloegen overboord." De programmamaker zegt de informatie overigens te hebben gekregen van Mark Young, een voormalig FBI-agent.

Of Mick Jagger ooit zelf heeft geweten dat zijn leven aan een zijden draadje hing, is niet bekend. De andere bandleden zou overigens niets zijn overkomen.


'One hit' zou overigens genoeg zijn geweest om een einde te maken aan Micks leven