Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 27

Sjors (Sj0rSz)
Icoon EredivisieDit weekend werd er weer een speelronde in de Eredivisie afgewerkt. PSV, Feyenoord en FC Groningen lieten dit weekend punten liggen. NAC en Ajax, de twee andere ploegen in de top van de nationale competitie, profiteerden hiervan door hun duels te winnen. VVV-Venlo en Heracles verrasten dit weekend door drie punten te pakken. Hieronder volgt een overzicht van dit weekend.

NAC Breda heeft de draad weer opgepakt na het verlies tegen Ajax. De Bredase formatie kwam dit weekend in actie tegen Sparta Rotterdam en won uiteindelijk met 3-0. De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. Na negen minuten zette Fehér zijn ploeg namelijk op voorsprong. De Rotterdammers werkten hard en kwamen terug in de wedstrijd. Vlak na rust kregen ze de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, maar Dissels wist de strafschop niet te benutten. In het vervolg van de wedstrijd zette de Brabanders orde op zaken. Lurling was in dit geval de grote man aan de zijde van NAC Breda. De aanvaller maakte namelijk de twee overigen treffers van het duel, waardoor de drie punten in eigen huis bleven.

AZ is er dit weekend wederom niet in geslaagd om een duel te winnen. Bij Roda JC pakte de Alkmaarse formatie uiteindelijk toch een punt, maar stonden een groot deel van de wedstrijd op achterstand. De thuisploeg stond na vier minuten al op voorsprong door een treffer van Janssen. De bezoekende ploeg moest daarna het spel maken, maar gebruikte daarvoor te vaak de lange bal. Bovendien sprong men onzorgvuldig met de kansen om. De Limburgers beperkten zich vooral tot countervoetbal. Toch bracht Cziommer de ploegen tien minuten voor tijd weer in evenwicht. In de slotfase kregen Vandamme (Roda JC) en Cziommer (AZ) nog een goede mogelijkheid op een treffer, maar deze werden niet benut.

FC Groningen is er niet in geslaagd om in eigen huis van Heracles te winnen. In een spannend duel was de ploeg uit Almelo uiteindelijk iets succesvoller in de afwerking, waardoor ze met 2-1 wonnen. De eerste helft was in ieder geval erg aantrekkelijk. Beide ploegen kregen een aantal kansen, maar Powel zorgde er uiteindelijk voor dat de thuisploeg na tien minuten op voorsprong kwam. Everton zorgde er echter voor dat de bezoekers vier minuten later weer op gelijke hoogte kwamen. De Braziliaan had daar overigens wel drie kansen voor nodig. In het tweede deel van de wedstrijd kreeg Powel opnieuw een aantal kansen, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. Lakic had dit wel en schoot zijn ploeg uiteindelijk naar de zege. In de slotfase had Cahais nog een kans om er een gelijkspel uit te slepen, maar verprutste deze.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 29 februari:
Vitesse - VVV-Venlo (1-3)

zaterdag 1 maart:
NAC Breda - Sparta Rotterdam (3-0)
Roda JC - AZ (1-1)
FC Twente - SC Heerenveen (1-0)
De Graafschap - Willem II (1-2)

Zondag 2 maart:
Ajax - Excelsior (4-0)
Feyenoord - NEC (1-3)
FC Groningen - Heracles (1-2)
FC Utrecht - PSV (3-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!