Kerkbestuur boos over 'pijpende' God

Rob (R@b)
Een cartoonstrip die vorige maand in nrc.next heeft gestaan, is slecht gevallen bij het landelijk bestuur van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). In het laatste plaatje van de strip neemt God als een deepthroat een zendmast in zijn mond. De cartoon, van de hand van NRC-redacteur Paul Steenhuis, was een reactie op de bidstonde die een groep christenen hield aan de voet van een Hilversumse zendmast tegen het uitzenden van de pornofilm.

Het landelijke PKN-bestuur is geschokt, schrijven kerkvoorzitter Bas Plaisier en secretaris Gerrit de Fijter aan de krant. ''Aan het ridiculiseren van gelovigen in Nederland zijn wij inmiddels wel gewend geraakt. Maar dat nrc.next meent God zo te moeten afbeelden, krenkt de gevoelens van veel Nederlanders die in God geloven als hun Schepper.''

Tekenaar Steenhuis is verbaasd dat er ophef over de strip is ontstaan. Hij zegt dat NRC een seculiere krant is en dat de strip niet voor christenen is gemaakt. Hij is dan ook geenzins van plan excuses aan te bieden en zal zich ook niet inhouden bij het maken van nieuwe cartoons.