Finland weer met metalband naar Eurovisie

Redactie
Icoon MuziekFinland stuurt wederom een metalband naar het Eurovisie Songfestival. Teräsbetoni (Fins voor 'gewapend beton') won gisteravond het nationale songfestival met het nummer 'Missä miehet ratsastaa' (Waar mannen rijden).

De band uit Helsinki kreeg in de finale bijna 40 procent van de stemmen. In 2006 nam ook een metalband voor Finland deel aan het festival. Lordi won toen tot ieders verrassing.

Voor Groot-Brittannië zal de 43-jarige zanger Andy Abraham meedoen. Hij won het Britse festival ,,Eurovision - Your Decision'' met het nummer ',Even If'. Abraham nam in 2005 ontslag als vuilnisman om mee te doen met de Britse versie van de X-Factor.

Ook in andere landen werden de finales gehouden. Namens Letland zal een groep piraten meedoen. In het door interne conflicten geteisterde Georgië werd het lied ',Peace will come' van Diana Gurtskaya als inzending gekozen. Eerder werd al bekend dat Ierland een zingende kalkoen instuurt.

Het Eurovisie Songfestival wordt op 20, 22 en 24 mei gehouden in het Servische Belgrado. Nederland komt in de eerste halve finale op 20 mei voor het eerst in actie. Voor ons land doet voormalig Idols-finaliste Hind mee.'Gewapend beton'