Politicus valt bijna uit aftandse Arriva-bus

Djeez
Het jongste statenlid van Drenthe, de 21-jarige Koen Dijkstra, heeft de schrik er goed in. Bijna was de jonge politicus uit de Arriva-bus van Emmen naar Assen gevallen. Gelukkig wist hij zichzelf net op tijd in veiligheid te brengen.

"Tijdens de rit gingen de deuren halverwege de bus zo maar open. De chauffeur heeft eerst geprobeerd het euvel provisorisch te verhelpen en is later gestopt om bij een boer een stuk touw te vragen. Vervolgens is hij gewoon doorgereden", vertelt de Drent. "Je gelooft je eigen ogen niet."

Dijkstra is door het incident zeer wantrouwend tegenover het openbaar vervoer geworden, en heeft besloten samen met PvdA-collega Jan Slagter een OV-meldpunt op te richten. "Ik hoop het niet, maar na alles wat ik heb meegemaakt kan ik me voorstellen dat dit soort incidenten zich vaker voordoet."

De jongeman beklaagde zich tegenover de buschauffeur over diens gevaarlijke gedrag, maar kreeg nul op het rekest. "Ik vond dat hij de bus langs de kant van de weg moest zetten en moest vragen om vervangend vervoer. Dat verzoek heeft hij genegeerd."