'Zet rotzooischoppers het land uit'

Rob (R@b)
Van buitenlanders met een verblijfsvergunning moet iedere vijf jaar worden onderzocht of zij een gevaar vormen voor de Nederlandse samenleving. Op deze wijze kunnen jongeren die zich misdragen, veel makkelijker het land worden uitgegooid.

Dit 'Wildersiaanse voorstel' is niet afkomstig van de PVV, maar van PvdA-deelraadvoorzitter Ahmed Marcouch. De bestuurder van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart heeft zijn idee kenbaar gemaakt aan VVD-Kamerlid Henk Kamp die de afgelopen twee dagen op bezoek was in het stadsdeel. Kamp zal het idee aanhangig maken in Den Haag.

Marcouch kwam op het idee omdat onlangs bleek dat een jongen uit een groep die rotzooi schopt in Slotervaart, een verlopen verblijfsvergunning heeft. Marcouch dringt er bij de IND op aan de jongen het land uit te zetten.

Volgens Marcouch gaat het vooral om mensen die naar Nederland kwamen in het kader van gezinshereniging. Vaak hebben zij geen Nederlands paspoort. Nu krijgen ze vrijwel probleemloos elke vijf jaar hun verlenging. Als rotzooischoppers merken dat ze het land kunnen worden uitgezet, zal dat hen intomen, meent Marcouch.