Ziekenhuis stopt dode foetus tussen spullen moeder

Janet (Janetje)
Icoon ShockingEen Australische vrouw kreeg de schok van haar leven toen ze in haar tasje met persoonlijke spullen keek, dat was ingepakt door het ziekenhuispersoneel. In het tasje zat namelijk het kind dat ze zojuist door een miskraam had verloren.

De vrouw was 18 weken zwanger, toen ze met zware bloedingen naar het ziekenhuis in Ballarat gebracht werd. Ondanks verwoede pogingen van de artsen om haar haar kind te laten behouden, kreeg ze toch een miskraam. Nadat ze enkele uren in het ziekenhuis had doorgebracht om te herstellen, pakte ze het ziekenhuistasje met haar persoonlijke eigendommen.

Tussen haar kleren en andere eigendommen zat een pakje met haar naam erop. Het pakketje was in een handdoek gewikkeld. Toen ze handdoek wegsloeg, vond ze de dode foetus.

Nu, inmiddels twee maanden later, heeft de vrouw besloten een aanklacht in te dienen tegen het ziekenhuis. Deze aanklacht is er slechts een in een lijst lopende aanklachten tegen dit bepaalde ziekenhuis.

In een van de zaken wordt het ziekenhuis nalatigheid verweten bij een geboorte, waarbij de moeder door bloedverlies om het leven kwam. In een andere zaak klaagt een man het ziekenhuis aan wegens letsel aan zijn penis. Hij liep dit letsel op toen de operatietafel waar hij tijdens een operatie op lag, instortte.

Een woordvoerder van het ziekenhuis betuigt zijn spijt met betrekking tot de gebeurtenissen en laat weten dat er intussen maatregelen getroffen zijn om dit soort grove fouten in de toekomst te voorkomen.