Zestienjarig meisje verwacht tweede drieling

Icoon OpmerkelijkDe 16-jarige Argentijnse Pamela is in verwachting van haar tweede drieling. De tiener Pamela uit de provincie Cordoba bracht in juli 2006 al drie meisjes ter wereld.

Argentijnse doktoren staan versteld over de vruchtbaarheid van de jonge dame. Het meisje bracht op haar veertiende al een jongen ter wereld. Daarvoor heeft ze echter al een miskraam gehad. Dr. Veronica Torres, die het meisje begeleidt bij het opvoeden van haar kinderen, is van mening dat het vreemd is dat de zwangerschappen van meerdere kinderen elkaar zo snel opvolgen. Pamela heeft het niet van een vreemde; haar moeder baarde acht kinderen.

Mede door de gezinsuitbreidingen van Pamela heeft de familie het moeilijk. Ze hebben de overheid om hulp gevraagd om dat hun financiële situatie 'wanhopig' is. Volgens de 49-jarige moeder van Pamela heeft ze het erg moeilijk met de zwangerschap. Ze is nu 36 weken zwanger en voelt zich depressief. "Ik zorg nu voor haar kinderen omdat ze er zelf niet aan toe komt. Ze is zelf nog een kind, ik begrijp het wel."

Pamela's moeder wil haar dochter laten steriliseren omdat ze haar niet meer in de hand heeft. De artsen van Pamela zijn hier zeer op tegen, gezien de jonge leeftijd van Pamela.