McCain wint Illinois en Connecticut

Redactie

Icoon AmerikaDe Republikeinse senator John McCain heeft belangrijke overwinningen geboekt in de staten Illinois en Connecticut. Hij schreef zoals verwacht ook de staat New Jersey op zijn naam, stelden Amerikaanse media. Alle 52 gedelegeerden uit die laatste staat gaan naar de senator uit Arizona.

In het diepe zuiden boekte Mike Huckabee zijn tweede overwinning van de avond. Na West-Virginia wint de gewezen gouverneur van Arkansas ook in Alabama, voorspelde nieuwszender Fox News.

Democraten

De Democratische voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Georgia zijn gewonnen door Barack Obama. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN op basis van exitpolls. De overwinning was geen verrassing. De kandidaat ging al langer aan de leiding in de peilingen.

De nieuwszender ABC sprak van 86 procent voor Obama tegen slechts 13 procent voor Clinton. Eerste zeer voorlopige tellingen wezen in de richting van een 60-40 overwinning voor de senator uit Illinois. Obama heeft zijn winst volgens analisten vooral te danken aan de grote zwarte Democratische gemeenschap in de staat.

Meepraten over de US elections kan op het forum. Uitleg over het hoe en wat van de verkiezingen in Amerika vind je in de special.