De Vries: 'OM Aruba weet nog niet alles'

Redactie
Icoon TelevisieHet Openbaar Ministerie (OM) weet nog niet alles over de bevindingen van het onderzoek van Peter R. de Vries naar de dood en verdwijning van Natalee Holloway. Ook het OM zal de uitzending van het programma van De Vries moeten afwachten om definitieve conclusies te kunnen trekken. "Ik heb geen rapporteringsplicht aan het OM'', zei De Vries zaterdagavond in tv-rubriek Nova.

De journalist erkende dat hij de man aan wie Joran van der Sloot heeft opgebiecht dat hij het lichaam van Holloway heeft laten verdwijnen, heeft betaald. De Vries zei dat hij de man voor vijf maanden werk 25.000 euro heeft "toegezegd'', 5000 euro per maand. Volgens De Vries kwam dit neer op een "soort onkostenvergoeding'' voor de "van zichzelf redelijk bemiddelde'' man.

De Vries merkte daarbij op dat hij bevestigd had gekregen dat tv-duo Pauw en Witteman de ouders van Joran van der Sloot 5000 euro heeft betaald om op 11 januari samen met hun zoon in het gelijknamige programma te verschijnen. Direct na die show kreeg De Vries een glas wijn in het gezicht gegooid van Joran van der Sloot.

In een telefonisch vraaggesprek zei Van der Sloot tegen Pauw en Witteman vrijdagavond dat zijn bekentenis zoals De Vries die zondag in zijn programma zal brengen, een verzinsel is. Volgens De Vries loog Van der Sloot "alsof het gedrukt stond'' maar kon hij niet anders dan aldus reageren, omdat hij anders zijn bekentenis zou bevestigen. "Het was zijn enige uitweg.''



Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.